Löytty Aino

Agrologi, toiminnanjohtaja

Hyvinkään srk

Hiippakuntavaltuusto ehdokasnumero    34

Olen syntyperäinen hyvinkääläinen. Olen käynyt Paimion Maatalouskerho-opiston 1965-1966. Työni tein 4H-toiminnanjohtajana ensin Iitissä, kesän Punkalaitumella ja Hyvinkäällä 1.11.1969 lähtien aina eläkkeelle jäämiseeni 31.10.2008.

Olen ollut Hyvinkään kirkkovaltuustossa kaksi edellistä kautta ja nyt varajäsenenä. Toimin Hyvinkään srk:n Kytäjän alueneuvoston puheenjohtajana, Hyvinkään srk:n kansainvälisen työryhmän jäsenenä, Kytäjän Marttojen rahastonhoitajana ja Kytäjän Kyläyhdistyksen sihteerinä. Lasten ollessa pieniä olin pyhäkoulunopettajana kymmenen vuotta. Myöhemmin 1993 perustin kansainvälisen naistenkerhon ja olin yhtenä vetäjänä seurakunnan ja kaupungin työntekijöiden kanssa 22 vuotta kerhon päättymiseen v. 2015. Nämä naiset integroituivat ja siksi lopettivat.

Mieheni kuoli syöpään kaksi vuotta sitten. Meillä on neljä aikuista lasta ja kuusi + yksi lastenlasta

Hiippakuntavaltuuston tehtävänä on kehittää kirkon toimintaa ja tuoda sinne uusia ideoita. Nyt pitää tarkastella myös, onko jossakin säästämisen paikkoja: mikä on tarpeellista ja palvelee sananjulistusta. Miten voimme kertoa Jeesuksesta niin, että nykypäivän nuoret ottavat sanan vastaan.

Lähetystyö on tärkeä Jeesuksen antama käsky. Toivon, että kirkon rakenteita kyetään uudistamaan ja keventämään niin, että seurakuntien rahat riittävät perustoiminnan ylläpitämiseen. Mitä se perustoiminta on, sitä pitää rukoillen kysellä. Meidän pitää vähentää kulutustamme, olemme nyt materialistisuuden huipulla. Jumalan luomaa luontoa pitää kunnioittaa, eikä ryöstää. Yhteistoiminnalla asioita viedään eteenpäin.