Eräpolku Merja

valtiotieteiden maisteri,
tiedottaja, toimittaja

Lohjan seurakunta

Olen kotiseurakuntani aktiivinen maallikko ja v:sta 1995 myös luottamushenkilö: nykyisin Lohjan kirkkovaltuuston ja neuvoston jäsen sekä Pusulan alueseurakunnan kirkkoväärti. Hengellinen taustani on oman srk:n lapsi- ja nuorisotyössä sekä KRS:n nuoriso- ja opiskelijatyössä. Olen opiskellut teologiaa yliopistossa. Pidän yhteiskristillistä työtä ja ekumeniaa tärkeänä.

30-vuotisen työurani olen tehnyt yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa pääosin eduskunnassa ja Euroopan parlamentissa. Kotona olen aviopuoliso, opiskelijanuorten äiti ja bonusmummi.

Evankeliumin viestiminen on koko maailmanlaajuisen Kristuksen kirkon tärkein tehtävä ja tarkoitus. Siksi kaikkea seurakunnan toimintaa tulee kehittää ja arvioida siitä näkökulmasta, miten toiminta palvelee tämän ensisijaisen tehtävän toteuttamista. Isoja haasteita ovat mm., miten tavoitetaan seurakunnasta etääntyneitä ja kuinka päästään eroon liiasta työntekijäkeskeisyydestä vahvempaan maallikkojen rooliin ja sen kautta lisääntyvään yhteisöllisyyteen.

Kirkon työ ei saa olla vain seurakunnan seinien sisällä tapahtuvaa pienen piirin toimintaa, vaan sen tulee tavoitella etenkin heitä, joille evankeliumin sanoma on vieras tai jotka ovat siitä etääntyneet. Jokainen kristitty on kutsuttu olemaan Kristuksen todistaja omassa elämänpiirissään. Tähän tulee seurakuntalaisia rohkaista ja varustaa.

Jos ”elämän leipää” tarjoillaan pyrkimällä yleiseen miellyttämiseen ydinsanoman kustannuksella, on seurakunnalla suuri vaara muuttua perinne- ja hyväntekeväisyysyhdistykseksi. Haluan olla rakentamassa kirkkoa, joka on rohkeasti hengellinen ja päätöksenteossaan etsii Jumalan tahtoa Raamattuun ja kirkkomme tunnustukseen pitäytyen.

Tutustu lisää ajatuksiini: https://www.erapolku.net/kirkolliskokousehdokkaana