Karppinen Hannele

Yleislääketieteen erikoislääkäri

Hyvinkään srk

Olen syntynyt Kokkolassa, josta Oulun, Ylä-Savon ja Swazimaan kautta päädyin Hyvinkäälle v. 1990. Meillä on mieheni kanssa kolme naimisissa olevaa lasta ja pian 9 lastenlasta. Olen yleislääketieteen erikoislääkäri ja jäin juuri eläkkeelle pitkäaikaisesta terveyskeskuslääkärin virastani.

Kristillisessä opiskelijatoiminnassa Oulussa sain vankan luterilaisen pohjan uskonelämälle ja lähetystyö tuli tutuksi monella tasolla. Tiemme johti lähetystyöhön Swazimaahan 6 vuodeksi Trans World Radion kristilliselle radioasemalle. Siellä elettiin käytännön ekumeniaa. Musiikki, erityisesti laulaminen on aina ollut osa elämääni ja olen mukana seurakunnan musiikkielämässä. Vastuun kantaminen alkoi jo nuoressa seurakunnassa sen jäkeen, kun uskoasiat tulivat omakohtaisiksi. Opiskeluaikana vastuun kantaminen jatkui, jne. Hyvinkäällä toimin aluksi pyhäkoulun opettajana. Siitä sitten ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin ja nyt olen kuudetta kautta kirkkovaltuuston jäsen ja kolmatta kautta kirkkoneuvostossa. Olen muutenkin aktiivinen seurakunnan toiminnassa ja saanut myös olla ideoimassa uutta. Kodeissa kokoontuva raamattupiiri on opiskeluajoista asti lähes aina kuulunut oman hengellisen elämän hoitamiseen ja yhteyden kokemiseen ja jakamiseen. Luontoarvot ovat minulle tärkeitä ja viihdyn metsissä marjastaen, sienestäen, hiihdellen ja patikoiden.

Erityisesti työssäni kohtasin paljon ihmisten kärsimystä ja hätää. Kristittyinä meidät on kutsuttu olemaan Kristuksen silminä ja korvina, käsinä ja jalkoina tässä maailmassa sillä paikalla, jossa olemme. Asenteillamme ja sanoillamme voimme osoittaa toiselle, että hän on arvokas ja että kun epäonnistuu, on olemassa armo ja anteeksiantamus ja mahdollisuus aloittaa uudelleen. Seurakunnan tehtävä on varustaa jäseniään elämään kristittynä ja viemään evankeliumin sanomaa eteenpäin.

Lähetystyö ja kasvatus laajasti ymmärrettynä ovat lähellä sydäntäni. Perheet tarvitsevat monenlaista tukea, myös tukea kristilliseen kasvatukseen kotona, ja siihen, että lapset kannattaa tuoda kasteelle. Jokaisella sukupolvella on oikeus kuulla evankeliumi. Toivon, että kirkon hallintoa ja rakenteita kyetään uudistamaan ja keventämään niin, että ne palvelisivat paremmin seurakuntien elämää ja toimintaa eri puolilla maatamme. Ja ilmastonmuutoksen perussyihin, ihmisen itsekkyyteen, ahneuteen ja apatiaan kirkon sanomasta löytyy lääkettä.

Kaksi kautta kirkolliskokouksessa on opettanut paljon kokonaiskirkon asioiden hoitamista ja olen saanut tutustua vastuunkantajiin eri puolilta Suomea. Olen ollut jäsenenä tulevaisuusvaliokunnassa ja yleisvaliokunnassa. Tällä kokemuksella haluan olla käytettävissä myös näissä vaaleissa. Haluan olla rakentamassa kirkkoa, jossa Raamatussa ilmoitettu evankeliumi saa kuulua ja vaikuttaa ja jossa etsitään myös uusia tapoja välittää sanomaa ja jossa elävä seurakuntayhteys toimii ja jossa on tilaa etsijöille ja eri tavoin ajatteleville.