Helo Leevi

Nuorisotyön tekijä, muusikko

Leppävaaran seurakunta

Olen muusikko, nuorisotyöntekijä, musiikinopettaja ja opiskelen teologiaa Helsingin yliopistossa.

Teen valtakunnallista nuorisotyötä Suomea seurakuntien kasvatustyön tukena vierailemassa mm. koulukonserteissa ja nuorten leireillä. Ennen nykyistä työtäni Kansan Raamattuseurassa opetin musiikkia Tapiolan koulussa Espoossa. Ammattimuusikkona olen soittanut eri kokoonpanoissa tuhansissa konserteissa Suomessa ja ulkomailla. Koko työuraani on värittänyt kaksi minulle tärkeää asiaa: nuoret ja musiikki.

Miksi olen asettunut ehdolle kirkolliskokousvaaliin?
Miksipä en?
Työni nuorten parissa antaa mahdollisuuden tuoda laajemmin heidän äänensä minun kauttani kirkolliskokoukseen. Kasvatuksen ammattilaisena ja satoja koulukeikkoja vuodessa soittavana muusikkona myös katsomuskasvatukselliset asiat ovat minulle tärkeitä. Haluan myös tuoda kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijoiden ääntä esiin.

Minkä haluaisin kirkossa muuttuvan?
Mielessäni on monia asioita mitä haluaisin saada muutoksen raiteille, realismi taas voi olla se, ettei neljässä vuodessa kirkkolaivaa heiluteta mihinkään suuntaan. Seurakuntien työntekijöiden jaksamisesta olisi hyvä keskustella, heidän työn arvostamisestaan. Miettiä sitä, ketkä tekevät seurakunnassa hengellisen työn virkaa ja mitä se tarkoittaa? Millaista on kirkon kasvatustyö tai musiikkikasvatus seurakunnassa, kirkkohistoriaa, nykypäivää vai tulevaisuutta? Mitä lauluja lauletaan 2080-luvulla?