Rahja Jaakko

Dipl. ins.

Kirkkonummen suomal.srk

Hiippakuntavaltuusto ehdokasnumero    37

Olen diplomi-insinööri ja perheenisä Kirkkonummelta, jonne tie on ajan saatossa kulkenut Oulun, Helsingin ja Espoon kautta. Seurakunnassa olen saanut pitkään toimia useissa luottamustehtävissä kuten yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajana, varapuheenjohtajana ja jäsenenä sekä seurakuntaneuvoston jäsenenä ja kaksi kautta myös Espoon hiippakuntavaltuuston jäsenenä. Seurakuntalaisena toimin muun muassa aikuistyössä ja jonkin verran sananjulistustehtävissä.

MIKSI OLEN LÄHTENYT EHDOKKAAKSI

Haluan olla vahvistamassa kristillisen kirkon ja sen seurakuntien perustehtävän toteutumista. Evankeliumin julistaminen ja Raamatun opetus ovat toiminnassa lähtökohtana antaen kirkon olemassa ololle oikeutuksen. Laaja kokemukseni työ- ja luottamustehtävissä seurakunnissa, kunnassa ja järjestöissä on tarkoitettu jaettavaksi eteenpäin kristillisten ydinarvojen pohjalta.

MITÄ ASIOITA HALUAISIN MUUTTUVAN JA MITEN ALKAVALLA KAUDELLA

Tulevalla kaudella eräs seurakuntien ja koko kirkon toiminnan painopiste on työmuotojen ja tehtävien priorisointi. Voimavarat eivät tule riittämään kaikkeen ainakaan sinä määrin, mitä on tehty tähän saakka. Hallinnon keventäminen ja taloudenhoidon kurinalaisuus erityisesti kiinteistötoimessa ovat välttämättömiä. Painopiste on seurakunnallisissa toiminnoissa ja niissä maallikoiden aktiivinen mukana olo.