Lumijärvi Johanna

TM, Yliopisto-opettaja

Kirkkonummen suomal. srk

Olen käytännöllisen teologian yliopisto-opettaja Helsingin yliopistossa. Opetan mm. sielunhoitoa, uskontokasvatusta, jumalanpalvelusasioita, kirkon hallintoa ja tutkimuksen tekemistä. Teologian opiskelijat ovat innostavia ja motivoituneita ihmisiä, joilta itsekin opin joka päivä.

Olen syntynyt Helsingissä ja kasvanut Hämeessä Sahalahden seurakunnan kirkkoherran 10-lapsisen perheen vanhimpana. Kirkkonummelle muutin opiskelukaupungistani Helsingistä vuonna 1997.

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan ja seurakuntayhtymän luottamustoimissa (seurakuntaneuvosto, YKN, YKV, perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta) olen ollut vuodesta 1999 lähtien. Nyt olen seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja. Vuodet 2004-2012 toimin Espoon tuomiokapitulin maallikkojäsenenä ja 2012-2020 olen ollut Espoon hiippakunnan maallikkoedustajana kirkolliskokouksessa. Siellä olen molemmilla kausilla ollut sekä perustevaliokunnan että toimitusvaliokunnan jäsen (varapj. tämän kauden). 2016-2020 olen ollut kirkolliskokouksen laajennetun puhemiesneuvoston jäsen ja Espoon hiippakunnan hiippakuntavaltuuston jäsen.

Miksi kirkolliskokoukseen?

Motollani ’Raamatun pohjalta, rakentavasti’ olen valmis jatkamaan kirkolliskokouksessa. Olen toiminut perustevaliokunnassa, joka valmistelee mm. kirkon uskoa ja oppia, kirkon ja valtion suhteita sekä kirkon suhteita muihin kirkkoihin ja uskontokuntiin koskevat asiat. Mielestäni suurin vaikuttaminen kirkolliskokouksessa tapahtuu valiokunnissa, mutta toisaalta myös verkostoitumalla mahdollisimman monien ympäri Suomea tulevien edustajien kanssa. Olen perustevaliokunnassa perehtynyt mm. virsikirjan lisävihkoon, seurakuntarakenne-esityksen teologisiin kysymyksiin, ekumeenisiin asiakirjoihin, avioliittokysymykseen ja diakonaattiin.

Kirkolliskokouksessa olen tullut tunnetuksi siitä, että dokumentoin kokouksia valokuvaamalla systemaattisesti sekä istuntojen aikana että vapaa-ajallamme. Julkaisen kuvia omalla Facebook-sivullani sekä Espoon hiippakunnan kirkolliskokousedustajien sivulla ja luovutan niitä edustajatoverieni sekä tiedotusvälineiden käyttöön. Myös joitakin kuvakirjoja olen toistenkin iloksi tehnyt. Lisäksi olen huolehtinut siitä, että istuntoviikoilla joinakin iltoina pelataan myös sählyä. Joukkuepeli yhdistää ja siinä saa myös purkaa paineita. Edustajatoverini ovat kuvailleet minua sillanrakentajaksi varmaankin siitä syystä, että tulen hyvin toimeen monenlaisten ja erilaisia näkökantoja edustavien ihmisten kanssa, vaikka en salaa omaa hengellistä vakaumustani enkä mielipiteitäni. Asiat voivat riidellä, ihmisten ei tarvitse.

Olen vanhoillislestadiolainen. Kuulun Helsingin Rauhanyhdistyksen johtokuntaan, viestintätoimikuntaan ja diakoniatoimikunnassa olen puheenjohtaja. 1990-luvulta asti olen pitänyt 10-15-vuotiaille raamattuluokkaa kodeissa ja vuodesta 1988 asti olen opettanut rippikoululeireillä. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen uutislehden Päivämiehen lehtiavustajana olen ollut toistakymmentä vuotta, lehteen olen kirjoittanut uutisia ja haastatteluja jo 1980-luvulla.

Minuun saat yhteyden sähköpostitse johanna.lumijarvi@gmail.com

facebook-profiilini osoitteessa https://www.facebook.com/profile.php?id=645025938 on yksityinen, mutta kirkolliskokouskuvia olen julkaissut siellä julkisesti

Twiittailen harvakseltaan @LumiJohanna