Lappalainen Esko

Järjestöneuvos, toiminnanjohtaja

Järvenpään seurakunta

Olen syntynyt Liperissä, opiskellut Mustialassa agrologiksi ja järvenpääläistynyt vuonna 1985. Olen naimisissa oleva kahden aikuisen tyttären isä ja kahden lapsenlapsen ukki.

Työurani olen tehnyt järjestöissä. Viime vuonna jäin 27-vuoden palveluksen jälkeen eläkkeelle Agrologien Liiton toiminnanjohtajan tehtävästä. Työhöni liittyi myös Agrologien säätiön sihteerin ja Ylläksellä sijaitsevan lomakiinteistön toimitusjohtajan tehtävät. Jälkimmäistä työtä jatkan edelleen. 1990-luvun alkupuoliskolla toimin vielä oman toimeni ohella myös Agrologien työttömyyskassan johtajana ja sen jälkeen pari vuosikymmentä työttömyyskassahallinnossa.

Järjestökokemusta olen kartuttanut työhöni liittyneiden luottamustehtävien lisäksi vapaa-ajan harrastuksissa. Tällä hetkellä toimin mm. Järvenpää-seuran ja Järvenpään Kiinteistöyhdistyksen rahastonhoitajana.

Olen toiminut yhden kauden Järvenpään kaupunginvaltuutettuna ja useita kausia varavaltuutettuna, useiden lautakuntien jäsenenä ja mm. rakennuslautakunnan puheenjohtajana.

Seurakunnan luottamustehtävät aloitin vuonna 1991 lapsi- ja nuorisotyön johtokunnan jäsenenä. Kirkkovaltuutetun urani alkoi vuonna 1995. Kirkkoneuvostossa minulla on menossa neljäs kausi.

Seurakunta-, kunnallis- ja järjestöharrastusten lisäksi tärkeä harrastukseni on Petäjävedellä sijaitseva kesämökki ja metsätyöt siellä yhdessä vaimoni kanssa.

Kirkon luottamushenkilönä toimivan maallikon tärkeä tehtävä on varmistaa taloudelliset puitteet kirkon monipuoliseen työhön. Yhteisten asioiden hoitamisesta ja erilaisten toimielinten hallinnosta minulla on niin kirkolliskokouksen kuin hiippakuntavaltuuston jäsenen tehtävään tarvittava innostus ja tehtävässä toimimista hyödyttävä monipuolinen kokemus.

Taloudesta huolehtimisen ohella olisi tärkeää, että kirkko pystyisi modernisoimaan hallintoaan. Kirkon on ensisijaisesti panostettava työssään evankeliumin ilosanoman julistamiseen eikä esimerkiksi ihmisten ahdistusta lisäävien syömisohjeiden jakamiseen.

Kirkon työn on pohjauduttava Raamattuun, sillä ”Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea”.