Rönkkö Pentti

Toimittaja

Keravan seurakunta

Olen ammatiltani toimittaja, 62vuotias, töissä Iltalehdessä. Vaimo, 4 aikuista lasta.
Tunnustava kristitty, syntinen mutta armahdettu.

.

Haluan vaikuttaa, vielä kun se on mahdollista, kirkon sisällä asioihin, jotka nyt murtavat kirkon perusolemusta. Kirkon pitää uskollisena tehtävälleen julistaa Sanaa ja evankeliumia, mutta nyt näen kirkon lipeävän tehtävästään.

Kirkon pitää lopettaa niiden tahojen kumartelu, joille usko Jumalaan on taikauskoa ja jotka pitävät Raamattua satukirjana. Kirkon pitää uskaltaa elää oman tunnustuksensa mukaisesti ja toimia suolana maailmassa. Se tarkoittaa mm. sitä, että kirkko ei vihi samaa sukupuolta olevia eikä anna omalle papistolleen lupaa siihen. Kirkon ovet pitää pitää avoimina syntisille, mutta ei ei synnille. Jumala on rakkaus, mutta rakkaus ei ole Jumala.