Savela Sari

KTM, päätoimittaja, yrittäjä

Tapiolan seurakunta

Perhesuhteet: naimisissa, kolme lasta

Sydäntä ymmärtää, kykyä ajatella ja rohkeutta sanoa

Olen ehdolla kirkolliskokoukseen, koska siellä päätetään kirkon isoista suuntaviivoista. Haluan olla rakentamassa kirkkoa, joka on uskollinen tehtävälleen julistaa evankeliumia.

Vuosien varrella olen ollut mukana hyvin monenlaisissa vapaaehtoistehtävissä seurakunnassa. Seurakuntaneuvostossa toimin kaksi kautta vuosina 2006-2014. Lisäksi olen ollut vapaaehtoisena monissa kristillisissä järjestöissä ja yhdistyksissä. Parisuhdetyötä olemme puolisoni kanssa tehneet jo 15 vuotta.

Rakkauden kaksoiskäskyyn tiivistyy mielestäni seurakunnan ydin: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” (Matt. 22:37,39)

• Jeesus on tärkein. Evankeliumin julistaminen sekä lähellä että kaukana oleville – siinä on seurakunnan ydintehtävä. Kristittyjen, sinun ja minun, tehtävä on kertoa ihmisille, että Jeesus pelastaa. Sanomasta ei saa tinkiä, mutta keinojen pitää olla tätä päivää. Nykyaikaisia ja tavoittavia keinoja pitää ennakkoluulottomasti kehittää ja kokeilla. Seurakunnan olisi tärkeää aktiivisesti tehdä tavoittavaa työtä ja toimia siellä, missä ihmsiet ovat.
  • Avioliitto- ja perhetyö. Kun parisuhde ja perhe voivat hyvin, yhteiskuntakin voi hyvin. Perhe on suojayksikkö, joka parhaimmillaan välittää Jumalan rakkautta jäsenilleen. Tukea ja välittämistä tarvitaan. Seurakunnan tulee auttaa ja tukea erilaisia perheitä.
  • Rukous on rakasta. Rukous on etuoikeus ja välttämättömyys seurakunnan työssä ja koko elämässä.
  • Raamattu tutuksi seurakuntalaisille. Ilman Sanaa on mahdotonta kasvaa uskossa ja Jumalan tuntemisessa.
  • Kristillinen auttamistyö. Seurakunta on parhaimmillaan rakkaudellinen yhteisö, jossa jokainen voi kokea olevansa arvostettu ja rakastettu omana itsenään. Eri tavoin vähäosaisista pidetään huolta.
  • Kristittyjen yhteyttä yli rajojen tulisi vaalia.
  • Vapaaehtoisille pitäisi antaa enemmän mahdollisuuksia toimia seurakunnassa.
  • Kirkossa tulee vaalia kunnioittavaa keskustelukulttuuria eri tavoin ajattelevien kesken.

•Harrastukset:  Harrastan ryhmäliikuntaa kuntosalilla, pianonsoittoa, politiikkaa, valokuvausta ja käsitöitä. Lisäksi teemme yhdessä puolisoni kanssa avioliittotyötä vapaa-aikanamme.