Silvola Heikki

Soitonopettaja, kanttori

Hangon suomalainen seurakunta

Olen Heikki Silvola ja toimin soitonopettajana. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme aikuista lasta sekä kaksostytöt lapsenlapsina. Musiikkiopistossa olin aikanaan rehtorin sijaisena vajaan vuoden. Sijaiskanttorina olen toiminut Hangon suomalaisessa ja ruotsalaisessa seurakunnassa jo 36 vuoden ajan nähden paljon elämän kirjoa eri hengellisissä tilaisuuksissa. Ekumenia on myös minulle tuttua. Mottona on ”oppikaamme tuntemaan Jumala” johtuen siitä, että Suomessa nyt niin vähän enää tunnetaan Jumalaa!

Ehdokkaaksi tulin pyynnöstä kun kirkon yhtenäisyys on nyt kovasti koetteilla. Työ kristinuskon arvojen säilyttämiseksi on tärkeää kansakunnan menestymisen näkökulmasta. Usko Jumalaan ylimpänä auktoriteettina kun ei kommenteista päätellen ole selvää kirkon johtotasollakaan. Kirkon johdolta tarvitaan ”jyrähdyksiä” elävän uskon puolesta eikä vain maallisen vallan myötäilyä, myötäilyä. Hiippakuntavaltuustoehdokkaaksi lähdin samasta syystä kuin edellä.

Haluan että kirkko palaa juurilleen=Jumalan Sanaa opetetaan enemmän varsinkin lapsille ja nuorille eri yhteyksissä. Tähän ja myös kirkon koossa pysymiseen auttaa että jotkut piispat ja papit palaisivat siihen mitä pappislupauksessaan sanoneet: ”Minä N.N lupaan…pysyä Jumalan sanassa…en julkisesti julista…suosi sitä vastaan sotivia oppeja…” tarkoittaa mm että kirkonavioliittokäsitykseen ei kosketa. Jumala itse on luvannut siunauksensa häntä seuraavilleen; Kristus meitä auttakoon ja valaiskoon!!