Vähäsarja Petri

Toimituspäällikkö

Kauniainen

Olen Petri Vähäsarja, 36 vuotta. Asumme vaimoni kanssa Kauniaisissa. Työskentelen Suomen Raamattuopiston tiedottajana ja Elämä-lehden toimituspäällikkönä. Olen myös muusikko, laulaja-lauluntekijä. Olen keikkaillut viimeisen kymmenen vuoden aikana melko runsaasti ja julkaissut kolme albumia. Viime seurakuntavaalien jälkeen aloitin työskentelyn Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostossa ja kirkkovaltuustossa.

Miksi lähden ehdokkaaksi?

Kirkkomme raamatullinen perustus rapistuu kovaa vauhtia. Maailma muuttaa kirkon kaltaisekseen. Haluan vaikuttaa siihen, että kirkon tärkein tehtävä vahvistuisi. Kirkon tärkein tehtävä on julistaa sanomaa syntien anteeksiantamisesta. Tämä edellyttää puhetta sekä synnistä että anteeksiantamuksesta. Anteeksiantamus taas ei ole mitä tahansa pehmeyttä tai joustavuutta vaan syntien kertakaikkista hautaamista meren syvyyteen Kristuksen maahan vuotaneen sovintoveren tähden. Anteeksiantamuksessa on kristityn vapaus. Sitä aarretta kirkon pitää välittää.

Miten tämän tavoitteen eteen toimisin?

Kirkolliskokouksessa kaikilla mahdollisilla keinoilla. Kirkolliskokouksen työjärjestys ja byrokratia ovat itselleni vielä epäselviä, mutta koska kirkolliskokouksessa tehdään kirkon tärkeät päätökset, siellä niihin voisin tietysti omalta osaltani vaikuttaa. Ajatuksenani ei kuitenkaan ole lähteä sooloilemaan vaan päätökset tehdään yhdessä. Toisin sanoen kirkolliskokous olisi tilaisuus keskustella, ja antaa omat näkemykseni kirkon kysymyksiin. Eli rakentaa kirkkoa sisältä päin.